U ovom krugu blog igrice FBI rukavice koju je pokrenula draga Maja sa bloga Cooks and Bakes istražujemo blog drage Suzane , Taste of life.
Blog Taste of life pratim već neko vrijeme i Suzanini recepti, a posebno peciva svakako zaokupljaju moju pažnju. Suzana će se predstaviti i kao "pekarica Suzyca" i to sa punim pravom obzirom na jako lijepi izbor kruha, slanih i slatkih peciva kojima nas časti na svome blogu. Ne samo na blogu već i na Coolinariki gdje ćemo naći dragu Suzanu pod nickom Suzyca i gdje je bila i Cool Chef što je još jedno priznanje njezinom radu.
Taste of life je ime bloga koje mi se odmah svidjelo, a zapravo mi se najviše sviđa što se na Suzaninom blogu uvijek lijepo osjećam, kao gost kojega domaćica rado vidi i primi, i počasti. Postovi su pisani onako domaćinski, čitam i imam osjećaj da Suzana sa mnom razgovara i da mi priča o receptu koji nudi, a recept je isto tako domaći , ponekad uz neki dodatak nečeg novog što će Suzana rado isprobati. Na Suzaninom blogu ćemo se isto tako lako snaći, popis recepata mi je odličan i kada sam birala recepte za isprobavanje uglavnom sam se koristila tim pregledom. Lako se snaći , ali nije lako odlučiti što sve isprobati odnosno što ne isprobati jer kao i uvijek želje su jedno, a mogućnosti drugo. Ipak, našlo se tu, već uobičajeno, malo slanog i malo slatkog.
Drago mi je što sam isprobala odabrane recepte i baš u svakome sam uživala, bilo da su mi bili odlični i sve je sa tanjura odmah nestalo, bilo da su za mene bili nešto novo i zanimljivo pa sam uživala i u novim okusima, ali u onom trenutku istraživanja i očekivanja što će se točno ispred mene naći i što ću probati, ili su to već provjereni , klasični recepti koji su uvijek rado isprobani kako kod mene tako i u svakoj kuhinji.
Malo po malo i ovdje je ono što sam isprobala.
Recepte neću prepisivati već su u linkovima u nazivu:
Malo po malo i ovdje je ono što sam isprobala.
Recepte neću prepisivati već su u linkovima u nazivu:
Volim ovake zalogaje, volim heljdu i htjela sam nešto napraviti baš od heljdinog brašna, a svidio mi se i dodatak sira , zapravo svidjelo mi se što koji komad ove heljduše mogu ponijeti na posao i imati ručak za taj dan. A najviše mi se svidjelo kako je Suzana lijepo ukrasila svoju heljdušu sa raznim sjemenkama. Iste sjemenke sam i ja imala, ali kada sam krenula ukrašavati odjednom sam odlučila da ih neću ravnomjerno rasporediti već da ću ih sve zajedno posuti po heljduši, i tako sam i napravila :)
Heljdušu sam napravila po receptu, osim što sam uz tvrdi sir dodala i malo mozarelle, imala sam je u frižideru, trebala sam je i potrošiti i nekako mi se ovdje lijepo i uklapala. Ono što je moju heljdušu napravilo drugačijom od Suzanine je to što sam je pekla u malo premalenom kalupu za količinu tijesta koju sam imala , to mi nekako prelazi u naviku da ne planiram dizanje tijesta prilikom pečenja, a ovdje se to obzirom na prašak za pecivo upravo dogodilo i ja sam umjesto neke standardnije proje zapravo dobila mali kruščić . Kako god bio mi je super, i heljdušu smo dragi I. i ja probali uz domaće i vrhnje jako dobro nam je išla :)
Kod mene ne može bez juhe i ne znam da li sam ijedan krug FBI rukavica zaključila a da nisam isprobala neku juhu, onu koja je za mene nova i zanimljiva. Tako je bilo i sa ovom juhom, Suzana je pravila kako bi nagovorila sina da pojede brokulu dok mene ne treba nagovarati da pojedem brokulu jer je jako volim, ali me treba nagovarati na kuhano bijelo meso. Koliko god volim bijelo meso, pečeno i u raznim varijantama i kombinacijama, kuhano mi već ide malo teže. Stoga mi je ova juha došla kao naručena da bijelo meso iskombiniram sa omiljenom mi brokulom i ostalim sastojcima.
Juhu sam napravila onako kako Suzana sugerira po receptu osim što sam dodala pola kocke za juhu da malo pojačam okus. Pileće bijelo meso, brokula, malo više brokule :), mrkva, krumpir…… , servirala i ……, super ! Odlična mi je ova juhica i bijelo meso koje sam usitnila štapnim mikserom zajedno sa povrćem mi je skroz dobro u ovoj kombinaciji. Malo dobrog domaćeg kruha i lagani obrok je na stolu :)
Ne pamtim kada sam neko jelo brže i sa više uživanja pojela. Ovo mogu reći i napisati bez pretjerivanja. Iako često pojedem riblji filet obično je u kombinaciji sa blitvom i krumpirom, ili samo krumpir, ili neka salata, možda i povrće, ali ne baš ovako pripremljeno, a ovo i ovako mi je bilo sa-vr-še-no !
Koristila sam filete soma, već neko vrijeme ih imam u zamrzivaču obzirom da sami po sebi i nisu najukusniji, barem mene nisu osvojili i definitivno ih moram sa nečim iskombinirati i odlučila sam ih iskoristi sada sa povrćem. Način pripreme sam malo izmjenila, bila sam baš gladna kada sam krenula sa pripremom, a nisam nešto bila niti za uključiti pećnicu, stoga sam povrće lagano pržila, zapravo više dinstala, u tavi uz stalno mješanje , posebno ispržila filete soma i na kraju sve spojila. I dobila ukusno, jako ukusno jelo.
Riblji fileti, a od povrća lik, mrkva, crvena paprika, tikvice i koromač, kada se svi okusi sjedine ovo jelo može biti samo odlično !
„Od čega su ovi keksići , izgledaju kao oblačići“ rekao mi je dragi I.kada ih je vidio. Da, baš su pravi nježni oblačići iako moji i nisu ispali tako lijepi kao što su oni kod Suzane . Privukli su me na prvi pogled, a svidjelo mi se i što mogu iskoristiti bjelanjke koji su mi tih dana ostali. Svidjelo mi se i što su pomalo neobični i drugačiji u postupku pripreme od ostalih keksića koje inače radim. Svidjelo mi se i što će mi zamirisati fini , nježni keksići koje uobičajeno pečem kada je hladnije vrijeme, ali to ovo proljeće i ljeto uopće nije problem obzirom da je vrijeme sve samo ne pravo ljetno.
Keksiće sam pravila po receptu, sljedila sam korake, ali sam ipak uspjela nešto krivo napraviti , mislim da znam i što pa pošto će biti i repriza :) imam priliku ispraviti. Dobila sam jako ukusne i mekane keksiće koji su nam se svidjeli, posuti šećerom u prahu i pospremljeni u staklenku nisu dugo stajali, keks po keks……., vrijeme je da ih ponovim :)
Ili u mome slučaju kolač sa trešnjama. Kada sam radila ovaj kolač nije bilo višanja (mislim, niti sada se ja još nisam susrela sa nekom normalnom količinom višanja), ali je trešanja bilo u izobilju i osim što su uredno završavale u ovoj savijači odlučila sam se dio smjestiti i u ovaj kolač. Volim ovakve kolače, mekani biskvit sa voćem, klasika koja je uvijek dobra, odlična. Suzana je jako lijepo napravila i servirala ovaj kolač , uz domaći liker od višanja. Ja sam ga odlučila napraviti u mini kalupu za kuglof pa je kod mene takvog oblika.
Kolač sam napravila prema receptu i sve mi je ispalo dobro osim što sam zaboravila na činjenicu da trešnje nisu toliko kiselkaste kao višnje a to je za voće u ovakvim kolačima poželjno. Trebala sam trešnje poprskati sa malo soka od limuna u to bi bio pun pogodak, ali niti ovako nije ništa smetalo, kolač se pojeo do posljednje mrvice. I opet će :)
Nije moglo bez džema :) , a kod Suzane osim ovoga naći ćemo i onaj od jagoda, od šljiva, tu je i slatko od višanja, od smokava, ……, ali ja sam se odlučila isprobati baš ovaj. Kupila sam malo više marelica iako još nisam krenula sa kuhanjem džema od marelica koji ne propuštam i kojega svi volimo i htjela sam ih iskoristiti i za isprobati ovaj džem. Zanimljiva mi je kombinacija marelice i banana koju do sada nisam probala, mislila sam da će banane preuzeti dosta okusa međutim već sa prvom isprobanom žličicom džema sam demantirana :) Marelice i banane su ravnopravne u ovom džemu, lijepe guste konzistencije i ugodnog okusa.
Džem sam napravila poštujući količine voća i šećera , dodala sam 2 vrećice vanilin šećera , voće sam kuhala, kada je omekšalo usitnila štapnim mikserom , dodala šećer, vanilin šećer i limuntus. Kuhala sam još oko 5 minuta a zatim umjesto Džem fixa koji inače ne koristim stavila malo želina pomješanog sa žličicom šećera i kuhala još oko 5 minuta. Džem je tu,. Mirisan i ukusan :)
Iako je sada kraj moje prezentacije isprobanih recepata iz Suzanine kuhinje, nije kraj ;), čeka me još Crostata ala marmellata, nju sigurno ne bih mogla preskočiti, ali nisam sada imala priliku za napraviti je pa je izostala, čeka me još i Kolač sa ukusom knedli koji me jako zainteresirao i sigurno ću ga isprobati. A čeka me i cijela paleta Suzaninog odličnog kruha i još boljih peciva.
Ono što me čekalo i dočekalo su ćuftice u sosu od paradajza koje sam isprobala ali sam imala peh sa krivim klikom na fotiću pa su slike nestale prije nego što sam ih prebacila. U svakom slučaju jelo koje preporučujem !
Draga Suzana lijepo je biti gost na tvome blogu i u tvojoj kuhinji, hvala ti na gostoprimstvu koje nam pružaš i na svim odličnim receptima kojima nas častiš i koje sa nama dijeliš !
Ti se bas potrudis u ovim igricama Branka; krasne fotografije i divan odabir recepata!
OdgovoriIzbrišiBranka, nemam reci, tako si sve lepo i detaljno predstavila, pripremila i uslikala da sam ja prosto odusevljena! Jako mi je drago da si se prijatno osecala boraveci u mojoj kuhinji i isprobavajuci recepte. Zahvaljujem ti od srca na lepim recima, veoma si me dirnula. Puno pozdrava i hvala jos jednom.
OdgovoriIzbrišiŠta reći posle ovih predivnih prezentacija odabranih jela, nego jedno veliko BRAVO! Ti si Branka zaista neumorna i predana u svim igricama jer sve to radiš sa puno ljubavi. Pozdrav!
OdgovoriIzbrišiOdličan izbor moram priznati i baš se vidi da si uživala.
OdgovoriIzbrišiBravo, baš si se potrudila i sve odlično pripremila!
OdgovoriIzbrišiBranka, ti si jedinstvena osoba, i kao bloger i kao čovek i mislim da si ti jedan veliki ČOVEK, koga, imam žarku želju, da upoznam. Svaki put me oduševiš tvojim pisanjem a o tvojim slikama da i ne govorim.
OdgovoriIzbrišiSuper izbor recepata, koje si ti predstavila u fantastičnom svetlu.Suzana ima fantastične recepte i nije se lako odlučiti,koji isprobati.
Grlim te i pozdravljam.
Baš si se potrudila u istraživanju i sve odlično izgleda! A džem je taman šećer na kraju!
OdgovoriIzbrišiUvek prelepa prezentacija i pazljivo napisan post, uzivam u fotkama kao i svakom napisanom redku od pocetka do kraja.:))
OdgovoriIzbrišiSvaka čast na trudu isprobavanja, slikanja i pisanja. Sve u detalje kao i uvijek, odličan izbor, ja sam se usredotočila na peciva, drugo nisam ni stigla isprobati
OdgovoriIzbrišiDraga Branka kod tebe je svaki put prava milina svratiti,uvijek oduševiš svojom predanošću da nam recepte prezentiraš na najljepši moguć način,krasan izbor zaista!
OdgovoriIzbriši