subota, 12. travnja 2014.

Pet omiljenih peciva - blog igrica

Nakon izbora pet omiljenih slastica vrijeme je za izbor pet omiljenih peciva. Za ovaj krug igrice nominirala me draga Snježa sa bloga Vrtaljica
Volim peciva, neka od njih doslovno obožavam, ali ih malo sama pravim, ne zato što ih ne bi pojela kada ih napravim već zato što bi ih previše pojela, stoga je bolje gledati ih malo iz daljega i u njima uživati dozirano :) Uz to, mora se iskreno priznati da nisam baš niti neki majstor za napraviti dobro i lijepo pecivo, dobar recept ću još i imati, ali kako to kod mene ispadne, ......, ajme :)  Stoga na mome blogu i nema baš veliki broj recepata za kruh i peciva, ali opet dovoljno ih je da napravim izbor meni pet najdražih. 






Prvo mjesto bez konkurencije zauzima Kruh kao Bakin, zato što je odličan i zato što je "kao Bakin". Baš je pravi kruh, mirisan je , ukusan, krckava korica i mekana sredina, sve ono što od kruha želimo !





Na drugo mjesto se smjestio Domaći kruh sa sjemenkama, orahom i pistaciama. Ovaj kruh volim jer je onako "seljački" težak, pun okusa sjemenki, oraha, pistacia, uz pšenično dodala sam mu i kukuruzno brašno i zapravo ga se može samoga jesti, uživati u punom okusu, i najesti se :) 






Treća stiže Focaccia od rikole i aronije. Proljetna ljepotica :), focaccia inače voljena, a u ovoj kombinaciji posebno zanimljiva. Nastala je tako što sam isprobavala aroniju koja joj je dala poseban okus i u tijesto pustila svoju intenzivnu boju, a nema te focaccie koja se ne slaže sa rikolom pa se tako i ovdje jako lijepo slažu. 






Na četvrtom mjestu  slatki Kruh sa višnjama,  i medom, ........., ma prava poslastica. Isprobavala sam višnje i dobila sam ovaj kruh, koji mi se baš svidio i koji mi je uvijek iznova poseban. Ne pravim ga baš često niti ga pojedem puno, ali i u malim zalogajima se jednako dobro uživa ! :) 





I na petom mjestu, a mogla je biti i na bilo kojem drugom , uvijek omiljena Pinca , nije slastica, nije pecivo, a sve je :), tradicionalni Uskršnji slatki kruh koji mogu uvijek pojesti. U postu sa slasticama stavila sam onu lanjsku, a sada stavljam onu iz godine ranije, svaka mi je jednako draga i zaslužuje da se nađe u pet omiljenih. 







Sigurno svi imamo svoja omiljena peciva i kruh, slatke i slane, i tko god se još želi pridružiti igrici neka preuzme ovo srce koje nam je poklonika draga Vera sa bloga Astal kuhinja moje ravnice i time pokrenula igricu. 




Broj komentara: 5:

  1. Krasna kolekcija finog peciva, sve si lepo odabrala, meni su peciva isto slaba tacka a ovaj kruscic sa visnjama mi je posebno privukao paznju, mmmm...:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Eh, i ja izbjegavam praviti mnoge stvari...ali mi bas i ne pomaze mnogo :-)
    Odlicna selekcija ; kruh sa sjemenkama mi je divan!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakva divna kolekcija,ja bih od svega ovoga po komadić barem..kruh sa sjemekama i meni je baš posebno privukao pažnju..lijep pozdrav draga Branka!

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh Branka, ko bi mogao da im odoli, i mene je yainteresovao ovaj hleb sa višnja,a i rado bih ga isprobala.Divna kolekcija peciva, naći će se nešto i na našem stolu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Branka, ovo sam iznad ja, mora da je moj IPad izmislio ovaj nik i pitaj boga šta je ovde napisano. U petak mi je "crko" komp i sve do sinoć ga nisam imala..sada sam ponovo vde sa novim i biće ponovo pod mojim nikom. Molim te, izvini.

      Izbriši