srijeda, 4. studenoga 2009.

Dobro došli !

Dragi prijatelji,
želim vam dobrodošlicu na moj blog.
Nadam se da ćemo se lijepo družiti i da ćete uživati o onome što ću vam ovdje prikazati.
A odakle ja ovdje ?  Paaaa,  krenulo je ovako :
Prije oko godinu dana vozim se na posao i u autu u koloni slušam radio. Vrijeme katastrofa, danima je bilo sivo, tmurno, sa kišom i bez nje, moje raspoloženje danima pa i dulje bilo otprilike kao opisano vrijeme, ......i čekam tako na semaforu a vesela i simpatična voditeljica na radiu  kaže : „ želim vam dobar ovaj divan dan !! „ Promislim : „divan dan ?, gdje ona živi“ . Voditeljica nastavlja : „Da, što se čudite, dan je divan, možda samo još niste stavili svoje ružičaste naočale pa to još ne vidite„ . Hmmmm, ...., pa možda zbilja živimo u istom gradu i možda ja stvarno već neko vrijeme zaboravljam na svoje ružičaste naočale, ....., a što je ono bilo sa raspoloženjem ? , .....hm ..., do slijedećeg semafora i moje ružičaste naočale su „proradile“ i dan je bio divan i sasvim sam razumjela veselu i simpatičnu voditeljicu.
Isti taj dan u pauzi na poslu odlučim pogledati što ima na omiljenoj mi Coolinariki (ja na Coolinariki) aktiviram se, krenem............... i danas sam ovdje.
Kako je sve išlo u međuvremenu čitati ćete kroz moje postove, sada ću vam samo reći da sam ubrzo otkrila čaroban svijet marmelada/džemova/pekmeza koji me skroz osvojio. Te divne voćne kombinacije, boje, okusi, mirisi, ..........., sa svakom novom teglicom iznova me razvesele.
Svaku od marmelada sam napravila sama, rezuckala, miksala, kuhala, dodavala, oduzimala, ukrašavala, i tako je nastao „Home-made by B.“ pa sam tako i nazvala ovaj blog. .
Osim marmelada prikazati ću vam i ostale isprobane recepte, moje ili neke koje sam otkrila na Coolinariki, blogovima, u knjigama, kod prijatelja, ....., uglavnom biti će i slatkoga i slanoga i kruha i peciva i keksića i kolača.

Odmah ću vam se ispričati zbog ne baš sjajnih slika koje ćete u prvo vrijeme ovdje naći, pomalo, usavršiti ću i taj dio, a do tada  trudim se i učim.

I tako, ...od onog dana od prije godinu i nešto više dana  svaki dan,  iako nekada i nije najsjaniji,  je dobar dan  i ne treba mi više podsjetnik drage voditeljice (koju i dalje redovno slušam) na ružičaste naočale, one su uvijek tu negdje uz mene.
Ne zaboravite i vi na svoje ! :):)

Vaša
B.

Broj komentara: 15:

  1. Aaaaaaa ovo je bas iznenađenje, doduše znam ja da ti imaš puno kvaliteta. Usput, Džemi Lady je super....termiti pojeli dok si rekao keks ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Upravo sam se vratila sa premijere filma Džuli/Džulija - razuveriće sve one koji sumnjaju u blagotvornost kuvanja i blogovanja :-).
    Gledala sam ga i mislila na B!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro dosla draga B:)) Jako mi je drago da si nam se pridruzila u blogerskim vodama, i ja se nadam ugodnom druzenju, veselim se tvojim receptima, a isto tako se nadam da ces nam se pridruziti i u nasim igricama.

    OdgovoriIzbriši
  4. draga, kako s Coolinarike vidim, sugradjanko :) bas mi je drago da si se "okuražila" na ovaj korak! Ako ti bilo što bude trebalo, ja ću pomoći koliko budem znala :) za početak, dodajem te medju linkove :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala vam svima na lijepim uvodnim komentarima,motiva za nastavak mi tek sada ne nedostaje.

    "vrtovi sunca" - hvala ti ! drago mi je da je Dzemi dobro prosla, staviti su je uskoro i na recept.
    "Ljilja & Sweet Corner" - puno vam hvala na toploj dobrodoslici. Vas dvije ste mi uzor i od vas ucim i divim vam se tako da mi je usitinu cast pridruziti vam se u blogerskim vodama. Cim se malo uhodam pridruzujem se i igricama !
    "polickica" - hvala ti !

    OdgovoriIzbriši
  6. "Ana-Marija" - hvala ti i dobro mi dosla ! Veseli me da cemo se i ovdje druziti, a jednom sigurno i u Gradu. Hvala ti za link !

    Branka

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga imenjakinjo, dobro nam dosla,
    bas sam se obradovala kada sam te vidjela ;))
    mada nemam bas previse blogerskog znanja, ono sto imam i znam rado dijelim tako da mozes racunati i na mene,
    jos jednom, dobro nam dosla :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Konačno su mi proradili komentari (nešto nije bilo ok pa nisam ranije odgovorila zbog čega se ispričavam).
    "branka" - imenjakinjo hvala ti na lijepoj dobrodošlici i ponudi za pomoć, takva podrška puno znači. I nemoj nikada više reći da nemaš previše blogerskog znanja jer ti je blog odličan, svaki dan barem malo navratim i pogledam :)
    "Shangri La Food" - puno ti hvala na dobrodišlici, veseli me da ćemo se i dalje družiti :)
    "Đurđica" - hvala na javljanju, jako mi je drago da si navratila na blog, a evo i komentari su se popravili pa se čujemo mi još. pusa :)

    Branka

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga B, ove tvoje slastice prekrasno izgledaju, a još su boljeg okusa. Ovo je provjerena informacija jer sam imala čast probati ih. Ako moram izdvojiti najdražu to je definitivno kolač od rogača. Sve pohvale za blog i samo tako dalje. Preporučam se za sve vrste degustacija :-). Iskra

    OdgovoriIzbriši
  10. "Iskra" - malo kasnim sa odgovorom, oprosti. Drago mi je što pratiš blog i hvala ti ! Znam da ti je kolač od rogača favorit i to me veseli, za degustacije ostaloga ne brini :)

    OdgovoriIzbriši
  11. draga B

    mislim na tebe i ovde na Tajlandu.
    od svih slatkisa koje sam probala svidja me se samo tzv. banana bread, koji je u stvari kolac od banane. razmisli od exportovanju svog know-how u ovaj deo sveta :-).
    veliki pozdrav
    polickica

    OdgovoriIzbriši
  12. "polickica" - draga puno ti hvala na javljanju sa dalekog Tajlanda , baš sam mislila zadnjih dana na tebe i jesi li još tamo ili se vraćaš. Dobro se provedi, najedi se banana bread-a :)) a vjerujem da će se naći i još poneka delicija o kojoj ćeš mi pričati i koju ću možda probatii ja napraviti. Hvala ti što cijeniš moj "know-how" ali još puno, puno treba da dođem na nivo da bi se sa njime mogla baš tako hvaliti.
    Pozdrav i tebi i curama !!

    OdgovoriIzbriši