utorak, 25. prosinca 2012.

Sretni i veseli blagdani !!!

Sretan Božić !

Najljepši mjesec u godini pomalo odmiče, predblagdansku "groznicu" zamjenili su blagdani, danas je Božić. Svima vam želim da bude miran, sretan, i da ga provedete u veselju sa svojima najdražima. 
Kao i za svaki blagdan, a za ovaj posebno, nećemo zaboraviti urediti i ukrasiti kuću, veseliti ćemo se dragim ljudima koji će nas posjetiti ili koje ćemo posjetiti,  a isto tako ćemo postaviti i nešto bogatiju blagdansku trpezu. Uz dobru hranu, obavezni su i dobri kolači od kojih se neki i danima unaprijed pripremaju i pospremaju dobro pošećereni na tamna i hladna mjesta kako bi danas mekani i ukusni bili na našim stolovima. 
I kod mene su tako zamirisali keksići, blagdanski ručak je osmišljen i namirnice pripremljene i uskoro će zamirisati , a stigle su i cure iz Dbk ! :) . Provodimo još jedan veseli Božić u Zg i jako se veselimo što smo zajedno. Tu je i dragi I., bliže ili dalje su i dragi mi prijatelji, ......, sve je puno dobrih želja, ljubavi i topline, ...., pravi Božić ! 

Iako obično priželjkujemo bijeli, snježni Božić, a moje cure su ga posebno željele , ove godine ta želja nam se nije baš ostvarila što ne treba biti razlog da ga takvog ne zamislimo. Uz malo mašte, Božić može postati bijeli, pa su tako i moje slastice i ukrasi završili "u snijegu" :) 






Danas slavimo Božić, a jučer na Badnjak osim što smo okitile bor i pripremile poklone,  nismo zaboravile postaviti tradicionalnu trpezu kako se to radi u Dbk pa su se tu našle obavezne fritule, ušećereni bademi i arancini. Obzirom da sam ja zadnje dane uglavnom provodila na poslu i u poslu, ovom dijelu nisam puno pridonjela pa je fritule napravila moja sestra, za bademe se pobrinula mama, a za arancine moja draga prijateljica M. I svima im puno hvala ! :)  






A na  Božić se ne može dogoditi da na stolu nema finih keksića, posebno  vanilica , njih sam ja pripremila :) i  ove godine  pridružila im i ove cvjetiće, krasne prhke keksiće sa maslacem koji su tako mekani i ukusni, posebno u kombinaciji sa džemom od marelica.






Vanilice su oduševile moju sestru, jako ih voli i svake godine ih za nju radim, dok su nećakinja K. i I. skloniji cvjetićima. K. je već naručila da joj ih napravim i spojene sa džemom od marelica i same keksiće što znači da ću ih za vrijeme ovih blagdana ispeći još koji put :)







Osim keksića, za mene je blagdanska trpeza nezamisliva bez komada dobrog Stollena i njime jednostavno i sebi malo ugodim :) Evo ga i ove godine u verziji sa grožđicama, kandiranim koricama limuna i naranče i sa marcipanom. 






Blagdansko poslijepodne, kada je sve onako mirno i toplo , posebno mi je lijepo uz šalicu čaja i komad ovog bogatog kolača. Iako, i uz čašicu finog likera jednako se dobro slaže. 






"Krila anđela" jedan je od naziva ovih keksića koji su mi jako dragi, ovaj put nisu u mojoj izvedbi, ali kao poklon našli su se na stolu , prhki i nježni, kao pravi anđeli. 






Uz blagdanske slastice i fine keksiće veselimo se svi zajedno !  Blagdansko je vrijeme i  uz nadu da će se ostvariti lijepe želje, ne zaboravimo si osim veselja i osjećaja sreće priuštiti i dobar zalogaj, dobru kapljicu i ...., možda još ponešto, ono što nas veseli . I svakako to podijelimo sa drugima ! :)






SRETNE I VESELE BLAGDANE SVIMA VAM ŽELIM !
SRETAN BOŽIĆ I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2013.-toj GODINI !!!


23 komentara:

  1. Sretan Bozic!Sve je prelepo spremljeno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sretan Bozic,puno radosti i veselja uz ove predivne delicije !!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kod nas je običaj na Badnjak uz fritule poslužiti suhe smokve i rakiju.
    Blagdanski stol izgleda odlično i stvarno si se potrudila oko izrade i prezentacije! Meni su isto draži cvjetići od vanilica, pretpostavljam da je to zato što su dekorativniji.

    Sretan Božić!

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Branka,sretan Božić tebi i tvojoj obitelji,provedite ga u zdravlju,miru i ljubavi..sve je prekrasno na tvom blagdanskom stolu,zaista ćete uživati,svako dobro!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Branka, tebi i tvojoj porodici želim srećan Božić!
    Divno si sve spremila. Pozdravi puno tvoje devojke.
    :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga, puno sreće i sretan Božić želim od srca! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretni blagdani i tebi uz ovakve lijepe delicije!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sretan Bozic i sve najbolje u nastpajucoj godini. Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Branka, želim ti sretan Božić i svako dobro!

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga Branka tebi i tvojima želim srećan Božić i svako dobro. trpeza vam je savršena!

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Branka, od ♥ ti čestitam Božićne praznike,i tebi i tvojoj porodici želim sve najbolje. Ovo što si nam prezentovala je pravi raj za oči i znam da ćete uživati u predivnom aranžmanu i dobrom i bogatom božićnom ručku...

    OdgovoriIzbriši
  12. Divan i romantičan post, sretan ti Božić draga Branka.

    OdgovoriIzbriši
  13. divne kolačiće si pripremila.
    Želim tvojoj obitelji sretan i Blagoslovljen Božić!

    OdgovoriIzbriši
  14. Se ve irresistible me encanta luce muy rico…Feliz Navidad…,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši
  15. Tebi i tvojim najmilijima želim sretnu 2013-u godinu! Ovo gore predivno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  16. Punog srca najljepše želje lete k tebi draga moja.

    OdgovoriIzbriši
  17. Drago mi je da sam došla do tvog bloga. Sretni blagdani svima koji ovdje navraćaju i sve najbolje u Novoj!!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga Branka,srecni Bozicni i novogodisnji praznici,tebi i tvojima:)

    OdgovoriIzbriši
  19. Draga Branka sve najbolje u Novoj 2013.g. Vama i Vašoj obitelji od srca želim..

    OdgovoriIzbriši
  20. Branka, želim ti srećnu i nasmejanu godinu. Puno inspiracije i lepih momenata.
    Uživajte!

    OdgovoriIzbriši
  21. Draga Branka, sve najbolje tebi i tvojima :) Uzivajte u Novoj!

    OdgovoriIzbriši