Ne može brže i jednostavnije.
- kora lisnatog tijesta (275 g)
- staklenka kompota od dunja
- malo cimeta
- malo klinčića
- Na lisnato tijesto izvaditi dunje iz kompota i rasporediti ih , kao i tekućinu od kompota (paziti da ne razlijete previše tekućine i ostavite malo za premaz).
– Posuti cimetom i klinčićem.
– Zaviti u štrucu i premazati je tekućinom od kompota koju ste ostavili. Nabosti je lagano vilicom.
– Pećnicu ugrijati na 220 stupnjeva i peći 20 minuta
– Uživajte ! :)
U kompotu ima dovoljno šećera i vanilin šećera tako da ga ovdje ne treba još dodavati, štrudlica je i ovako dosta slatka.
Priprema:
Za uživanje:
Štrudlica je izdržala 2 dana i moram priznati da je drugi dan bila puno sočnija i ukusnija nego kada sam je probala tek ispečenu. Stoga razmislite o tome da je pospremite na sigurno mjesto i slijedeći dan u njoj uživate.
prefino i zvuci i izgleda!
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda,iako nisam bas neki ljubitelj dunja,ovo bi rado probala :)ivana
OdgovoriIzbriši"sweet corner" - hvala ti !!
OdgovoriIzbriši"ivana" - hvala ! nadam se da ćeš isprobati i da će ti biti fino.