subota, 30. srpnja 2011.

Muffins od kokosa, borovnica i limuna i jedno veliko HVALA - za Mirjanu !

Od kada sam počela pisati blog i pomalo se uključila u našu blog-zajednicu često iznova shvatim koliko mi je ovdje lijepo i koliko mi ovo, iako uglavnom virtualno, druženje puno znači. Vjerujem da dijelimo isto mišljenje dok god smo svi skupa ovdje i dok god se međusobno posjećujemo, podržavamo, družimo.

A onda,........ umjesto virtualnog posjeta na blog jučer sam imala pravi posjet, na vrata od stana, ......, stigao je onaj koji zvoni dva puta :):). Poštar ! Sa velikom, debelom kovertom u rukama, za mene, stigla je iz daleke Australije.

Sa potpisom naše drage Mirjane sa bloga Cooking by Mirjana (Ruža123). Iako je Mirjana najavila da će mi nešto poslati za sudjelovanje u FBI rukavicama i  istraživanju njezinog bloga, moje veselje kada je to i stiglo bilo je baš veliko, i poštar se nasmijao i razveselio zajedno sa mnom.

 
Mirjana, puno ti hvala ! Za sve što se našlo u ovoj koverti, za sav trud oko odabira ovih divnih, originalnih poklona, za trošak oko ovoga slanja , za veselje koje si mi priuštila , i za naše lijepo druženje kojega ću se sigurno uvijek sjetiti.


A što sam sve dobila ?
Mirjana se uistinu potrudila, odabrala i poslala divne stvari kojima me darivala.



Možda je smiješno ali prvo izdvajam ovu vrećicu kardamoma na kojoj sam i više nego zahvalna ! Tražim taj kardamom ili kardamon već danima po Zagrebu jer bih ga htjela i stavljati u recepte u koje ide i nigdje ga naći, i već sam skoro odustala kad evo ga , sada sam ga dobila ! :)
Usput, gdje u Zagrebu nađete kardamom, gdje da ga kupim ?



Zatim je tu ova prekrasna , vesela  pregačica uvijek dobro došla u kuhinji.




Pa lijepi privjesak iz Australije, žele pivskog kvasca (moram tek naučiti kako se primjenjuje), fine čokoladice koje me podsjećaju na naše "Životinjsko carstvo", zatim divna knjižica morskih recepata. 
I ......, i divne, predivne košarice za muffins !
Joj što sam se tek njima razveselila. Nema kod nas baš takav izbor ovako lijepih košarica , a ove su zbilja prekrasne, tako šarene i slatke.




I još jednom knjižica, da pogledamo odabrane recepte, morska jela, jednostavni recepti, a svaki za sebe poseban i zasigurno jako fini.




Ove recepte mi tek ostaje isprobati što sigurno hoću, ljeto je idealno vrijeme za ovakvu hranu.

A sada sam "isprobala" nove košarice za muffins  i u njih smjestila fine aromatiče muffine kojima se danas častimo.




Što se recepta tiče, krenula sam da ću ih napraviti po receptu za  Mirjanin Sifon kolač koji me se jako dojmio kada sam ga prvi put isprobala. Međutim, nisam imala kokosovo mlijeko, a i htjela sam pojačati okus borovnicama i limunom. Ljeto je, pa neka bude nešto da ga osvježi. 
I onda sam malo po receptu za Sifon, a malo po mome , iskombinirala ove muffins koji su predivno zamirisali u stanu što je i više nego dobro došlo u ove oblačne i polukišne dane koji nas ovog tjedna prate.

Niti okus im ne zaostaje za mirisom, meni se jako sviđaju, a napravila sam ih ovako:

- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 1 limun - sok i korica  
- 220 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 žlice kokosovog brašna
- 1/2 žlice ulja
- 150 g borovnica (ja sam stavila pola sitnih šumskih i pola krupnijih vrtnih)

- Žumanjke, šećer i vanilin šećer mutiti mikserom na najvećoj brzini dok ne postanu svijetli i pjenasti
- Zatim pomalo dodavati i kuhačom umješati : mlijeko, sok i koricu limuna, prstohvat soli. Smjesu dobro sjediniti.
- Brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno pomiješati. Pomalo, žlicu po žlicu dodavati u smjesu i kuhačom dobro umiješati.
- Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, dodati ga smjesi i dobro umješati.
- Borovnice oprati i u smjesu dodati 100-120 grama, umješati.
- Smjesu rasporediti u košarice za muffins i po vrhu svakog muffina rasporediti preostale borovnice.
- Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, cca 30 minuta
Kada su gotovi izvaditi ih, prohladiti, i po želji posuti šećerom u prahu.
I evo ih, udobno smješteni u svojim košaricama :)






Mirjana, hvala ti još jednom na poklonima !
A svima koji ovdje navraćate hvala na lijepom druženju i neka nam još dugo potraje :)





21 komentar:

  1. Sve pohvale dragoj mi blogerici Mirjani i tebi što si napisala ovako lijep post! Divne stvari si dobila na poklon i napravila prekrasne muffine, bravo!

    Pusa i ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Brankić, divne poklone si dobila, Mirjana tako zna da razveseli i ulepša ovo naše virtuelno druženje sa divnom nešžnom pažnjom :)

    Ove korpice su zaista čarobno lepe, uz tvoj prelepi recept, verujem da uživaju tvoji najbliži. Poljubac mila :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Slažem se u potpunosti s tobom jer i meni je s vama svima lijepo i ugodno da ne znam to ni riječima opisati!
    Mirjana se stvarno potrudila, prekrasni darovi! A, naravno i ovi tvoji muffini su izvrsni, još u tim košaricama!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Već sam pisala kako mi se sviđa blogerska zajednica, a u njoj sam tek tri mjeseca. Poklon koji si dobila je prekrasan (posebno mi se sviđaju košarice za muffine)i svaka čast Mirjani što je odlučila dati znak pažnje onima koji su marljivo isprobavali njezine recepte.

    Muffini su ti prekrasni, ne samo zbog novih košarica nego i zbog sastojaka.

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivno!Znam da je Mirjana divna, tako je i mene iznenadila za jednu Novu Godinu...:)Veliki pozz za obe drage blogerice!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mirjana je zaista jedna divna osoba veeelikog srca, pre nekog vremena i na moju adresu je stigao slican paketic i najvise sam se obradovala kosaricama za mafine jer kod nas nema takvih (zapravo, trenutno nema nikakvih, hihih:P... a kako si samo lepo poredjala mafine, ma kao da su u skolici!;)
    Verujem da nase virtuelno druzenje svima nama puno, puno znaci... eh, kako bi to bilo lepo kad bi jednog dana mogli da se nadjemo svi zajedno i lepo ispricamo uz kaficu i neke fine kolacice.:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Vidi se iz posta koliko te je dirnula Mirjanina pažnja svojim poklonima i koliko ti oni znače, tako da si sa ljubavlju napravila ove predivne mafine, kako bi sve častila...

    OdgovoriIzbriši
  8. Da da to je nasa Mirjana uopste se nisam iznenadila..to bas lici na nju.Lepo je da si se obradovala i mafini izgledaju predivno u svojoj kosuljici;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Da nasa druzenja i dalje ostanu kava jesu,ma pokloni nisu bitni,ali meni je bilo zadovoljstvo i radovala sam se svakom vasem isprobanom receptu,komentaru i nacinu kako to vi radite !!!!!
    Pa eto drago mi je da te moja sitnica koju sam poslala oraspolozila !!!:)
    Kod mene se mufinsi peku cesto jer jos uvijek saljem u skolu rucak za daka ,pa su mi oni jako zgodni ,tako da cemo i ovaj tvoj recept sigurno ispropati !!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Drago mi je da si dobila nesto sto te veseli. Lijepo prezentirani borovnica muffins.

    OdgovoriIzbriši
  11. Brankic, odlicni su ti mafini i tako se lepo baskare u ovim preslatkim korpicama koje si dobila od Mirjane.

    OdgovoriIzbriši
  12. Divne poklone si dobila ,najviše ti zavidim na kalupima iskreno a i počastila si nas s finim receptom s meni dragim borovnicama

    OdgovoriIzbriši
  13. svi smo oduševljeni poklonom koji si dobila!!
    baš se veselim novim poznanstvima u blogerskoj zajednici

    OdgovoriIzbriši
  14. Divne si poklone dobila, očigledno s puno pažnje odabrani od naše drage Mirjane! Muffini izgledaju prekrasno, a korpice su preslatke!

    OdgovoriIzbriši
  15. Ovo je sve divno! I pokloni i geste i tvoji mafinčeki! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. jako lijepa Mirjanina gesta, i ovi muffini su preslatki. Ja obožavam ove košarice, imam još nekoliko komada koje čuvam ko zmija noge :) Što se kardamoma tiče, ja ga isto nisam vidjela u Zagrebu, ono što imam također sam dobila "preko oceana"

    OdgovoriIzbriši
  17. Divni pokloni,divne blogerke i divni recepti.Neka tako bude i dalje.:))

    OdgovoriIzbriši
  18. Muffini s daškom Australije :) Obožavam W.Weekly izdanja, stvarno se može naći odličnih recepata. P.S. kardamon (očišćene sjemenke) možeš naći u Bio&Bio. Ja sam ih tamo kupila zadnji put prije dosta vremena :)

    OdgovoriIzbriši
  19. E, radujem se uz tvoje reči i razumem te kako te stvari lepo obraduju naše srce. Bravo za Mirjanu, divan gest i vidi koliko te je usrećila:)))
    Divni kolačići naročito uz ove "haljinice":) Pozdrav:))

    OdgovoriIzbriši
  20. Predivne košarice, kardamom i štošta drugo draga Branka i Mirjana! Divni muffini :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Draga Branka, i mene je sličan paket obradovao i da znaš da mi je poštar zvonio ove godine isključivo zbog ovakvih stvari, i to me oduševljava. Prvo od Maje iz Trogira, pa od Jasne iz Australije, pa sada od Mirjane. Ja sam zaljubljena u koalicu i nosim je svuda sa sobom. Mirjana se baš potrudila, a bogami i istrošila na nama i na poštarini. Mogla je sebi toliko lepih stvari kupiti za to. Blogozajednica je divna stvar i zaista mi je drago što sam evo već je prošlo godinu dana otvorila blog. Kako vreme leti.

    OdgovoriIzbriši