nedjelja, 27. lipnja 2010.

FBI rukavice - Pippi u kuhinji

Godišnji odmor je prošao i eto me natrag u Zgb. Prošlo je brzo, zapravo proletilo je, kao i uvijek. Bilo je divno biti sa svojima, obaviti neke obiteljske posliće, popričati, prošetati, zajedno kuhati ......, ali detaljnije o tome u nekom od slijedećih postova.

Ovaj mjesec u igrici FBI rukavice koju je pokrenula Mamajac sa bloga Cooks and Bakes istraživali smo blog Pippi u kuhinji. Za mene ovo je novi blog koji sam otkrila i što me veseli. Sviđa mi se izgleda bloga i rado sam ga prelistala i isto tako izdvojila nekoliko recepata koje sam željela isprobati. Ali kako se to obično dogodi vremena za sve moje želje na žalost nisam imala dovoljno pošto su i moje cure mene htjele počastiti sa nečim domaćim što svi volimo tako da je u kuhinji zavladala poprilična gužva. 
Ipak, recept za Slane mafine sa fetom i vlascem je došao na red. I to ne jednom :)  

U mojoj izvedbi ipak bez vlasca ili listića luka kako je autorica sugerirala jer su cure tražile da to izostavim , pa eto neka se Pippi ne naljuti...... :)
Uz to kada sam ih krenula raditi ustanovila sam da je kalup za muffins kod sestre a ne kod mame gdje sam radila  tako da sam ih napravila u plehu , takva izvedba je i na blogu kod Pippi, nešto brže ide ali krajnji rezultat je vjerujem jednako dobar.
Nama se jako svidjelo ovo tijesto, sir nam je bio dovoljan i prvi put kada sam napravila doslovno je planulo , svi su pitali "što ti je ovo ovako mmmmm......" :)
Pa sam isto napravila i sutra dan.

Recept je original (link u nastavku )- samo bez vlasca :


I moja "pita" umjesto muffina ispala je ovako:


















Žao mi je zbog loših slika , posebice se ispričavam blogerici Zelji - Pippi u kuhinji. Ali u svakom slučaju moram još jednom reći da sam izabrala pravi recept za mene i za nas jer smo zbilja oduševljeni mekoćom, lakoćom i okusom ovog tijesta sa dodatkom feta sira. Vjerujem da je sa vlascem još i ukusnije i to ostaje za neko novo isprobavanje, kao što ostaju i ostali odabrani recepti.

Veselim se sudjelovanju i u ovom krugu FBI rukavice,  povratku ovdje i  daljnjem druženju sa svima vama :)



3 komentara:

  1. Ovo je izgleda bio najisprobavaniji recept s ovog bloga, svi su se oduševili tako da vjerujem da je dobar. Ja obožavam vlasac, nikako ga ne bih izostavila.

    OdgovoriIzbriši
  2. "Dajana" - i ja mislim da je ovo naisprobavaniji recept i zbilja je dobar i sigurno ću ga opet raditi. Da se samo mene pitalo vlasac ne bi izostao ali ovako nisam imala puno izbora, ili napraviti bez vlasca ili će "frktati nosićima" :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Drago mi je da se dopada recept.
    Inace vlasac ili "perca" se ne osete preterano, samo dodju kao aroma u svemu.
    Peci muffine zna da potraje, tako da je verzija iz pleha prakticnija.

    OdgovoriIzbriši