subota, 16. studenoga 2013.

Bolognese a´la NTVV - gosti glazbenici i kuhari !


Sigurno se pitate tko je ili tko su NTVV pod čijom kuhačom je nastao ovaj jako dobar bolognese kojim će nas danas počastiti. NTVV ili  "Neki to vole vruće " …....., sada je malo jasnije ? Naravno sada je puno jasnije i na spomen ovoga dvojca sigurno ćemo svi odmah zapjevušiti "svi smo mi jeans generacija……:), rado ćemo se sjetiti i odlične pjesme "tvoja haljina moja je zastava......"  , ja ću pak kada sam  posebnom raspoloženju uvijek zapjevati "zagrli me nježno ….." :), a  sada u zimsko vrijeme sjetim se često i one "kó vrući bojler kad ga staviš na 3 " :):) . A vi sada zasigurno znate tko su moji današnji gosti !

Sve ove pjesme moje generacije, još puno onih koje nisam spomenula kao i one izašle novijeg datuma  Šomi i Jimmi iz Neki to vole vruće pjevaju i danas, NTVV i dalje vrijedno  sklada, pjeva, svira, ali i kuha !  :) Osim što ih mogu predstaviti kao dva glazbenika,  oni su i dva gurmana koji će rado isprobati svaki novi recept, koji će kada probaju nešto dobro zatražiti od kuhara taj isti recept i koji će isto tako rado uzeti kuhaču u ruke i nešto skuhati. Nije to samo „nešto“, to je nešto jako dobro i ja sam dobila čast predstaviti ih ovdje i ugostiti  ovaj raspjevani  dvojac na mome blogu , zatečene  u njihovoj kuhinji na djelu !  :)









Dragi I., Šomi, Jimmi, ......, ekipa zajedno odrasla, isti kvart, ista škola, ......, i danas se viđaju i druže. Sviđa mi se to prijateljstvo koje se održava godinama, puno godina :) , dečki su zbilja odlični !  Danas ih i ja susretnem i kroz i priču sa dvojcem iz NTVV često se provlači dobra hrana, dobra kuhinja, kuhanje i uživanje u skuhanome. Pričalo se tako o raznim jelima, o njihovoj pripremi, a onda su spomenuli ovaj bolognese……, mmmm, meni je jako dobro, ali baš dobro zazvučao. Uostalom ne može zvučati loše činjenica da u umak na 1 kg mesa staviš skoro pola litre vina :), pa svi ti začini, dugo kuhanje, ….., recept koji nećemo propustiti i stoga dobro mi došli dragi gosti i dobro će nam doći ovaj bolognese. Idemo odmah na recept za ovo jednostavno, a uvijek rado kušano i dobro došlo ukusno jelo.










Bolognese a´la  NTVV


- 500 g mljevene junetine
- 500 g mljevene svinjetine
- 500 ml crnog vina (što kvalitetnije to bolje ☺)
- 800 g luka
- 3-4 žlice ulja
- 5 režnjeva češnjaka
- 2-3 lista lovora
- 2 goveđe kocke za juhu
- Oko 300 ml rajčice – pelati
- Oko 100 ml pasirane rajčice
- Oko 100 grama tvrdog sira , po mogućnosti parmigiano reggiano
- Komadić (oko 20-30 g maslaca)
- 1 žličica šećera
- Origano
- Ruzmarin
- Bosiljak
- Majčina dušica
- Sol
- papar

Začine dozirati po želji i ukusu , savjet je da nikako ne štedite na bosiljku.


- Luk narezati na komadiće, u posudi za kuhanje zagrijati ulje, dodati luk i dinstati ga dok ne postane staklast
- Dodati mljeveno meso, malo ga posoliti, prodinstati ga da promijeni boju
- Zatim dodati češnjak, lovor, ruzmarin , goveđe kocke za juhu i doliti pola litre crnog vina
- Sve dobro umiješati, kuhati na laganoj do srednjoj vatri, miješati dok vino ne ishlapi
- Dodati rajčicu – pelati i pasiranu rajčicu
- Dodati bosiljak (ne štediti), origano i papar i sve umiješati
- Zatim dodati i maslac, šećer i naribati sir
- Sve dobro umiješati, podliti vodom i dalje kuhati na laganoj vatri dok meso u potpunosti ne omekša i svi okusu se ne sjedine (trebati će oko 1-1,5 sat)


Kuhalo se kuhalo, i skuhalo :)  i vrijedi svakog uloženog trenutka, ovo je jedan jako dobar bolognese.

Preostaje još skuhati  omiljenu tjesteninu, po mogućnosti špagete,  i servirati






Osim što znaju skuhati znaju isto tako lijepo i poslužiti  (ovo zamotavanje špageta u tanjur me se dojmilo, bravo Jimmi) , na špagete ide umak, nariba se još malo sira ,...., ni ugođaj nije zanemariv,  pribor u ruke i spremni za degustaciju :) 









Kako je od litre vina pola otišlo u umak , ono drugo pola ćemo popiti uz umak :) 

Dobro društvo, ovakvo jelo, bolognese koji osvaja, gutljaj vina…….i doživljaj je potpun !









Naravno, nećemo zaboraviti niti pjesmu, pa ipak su Šomi i Jimmi prije svega glazbenici i odlični pjevači koji i nakon hitova koje sam predstavila na početku i danas vrijedno rade. Ne izlaze samo dobre stvari iz njihove kuhinje već i iz njihovog studia , zadnji hit je pred neki dan krenuo prema nama i vjerujem da ćemo i ovu pjesmu i sami rado zapjevati.







Broj komentara: 11:

  1. Mmmm, odlicno izgleda taj fini sos a i prezentacija je vrhunska, bravo za ekipu i veliki pozdrav tvojim gostima.:)) p.s. nadam se da ce nam jos koji put doci u goste, posto im kuhanje odlicno ide.:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. A lijepo ih je vidjeti i to u kuhinji koje nije njihovo okruženje ali vidim da uživaju a kroz hranu i dobru čašu to nije ni tako teško zar ne..

    OdgovoriIzbriši
  3. osim dobre glazbe očito je da im ide i kuhanje jer ovaj bolognese je vrhunski....a onaj božičnjak(decembar) s onoliko cvjetova mi je zapeo za oko...izgleda mi da će i moj uskoro biti takav.... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Fenomenalno... sve mi je u ovoj priči fenomenalno a sos mora da je savršen ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. Oho, mogu zamisliti kako je bilo veselo u kuhinji uz ovakve goste, a sigurno se lijepo druženje nastavilo i kasnije. Bolognese odličan!

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Branka imala si divno društvo,jako mi se sviđa bolognese koji je savršeno poslužen..moram priznati da sam kao klinka bila zaljubljena u Jimmia hehe,pa neka i jedan poseban pozdrav ide njemu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Druzenje sa dragim ljudima i omiljena hrana - trenutci za koje se zivi!
    Recept zvuci neodoljivo; volim mnogo aromaticnog bilja u 'bolognese' umaku.

    OdgovoriIzbriši
  8. O la la, NTVV, koje ugodno iznenađenje! :)) Viš ti njih kak dobro kuhaju, ko bi rekel heheh
    Super post!

    OdgovoriIzbriši
  9. odličan ručak i zanimljivi gosti!! šta ćeš više??

    OdgovoriIzbriši
  10. Uuuh, odličan bolognese, baš!!! Lepo je družiti se uz dobru hranu, muziku i ljude, to je tri puta dobro:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Pročitao u jednom dahu... bravo

    OdgovoriIzbriši