tag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post2394930015703267493..comments2024-03-28T10:18:08.002+01:00Comments on Home-made by B: Marmelada naranča - whiskyBranka - byBhttp://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-54177475905563375062014-09-13T19:35:55.664+02:002014-09-13T19:35:55.664+02:00morala sam ga odmah napraviti,odličanmorala sam ga odmah napraviti,odličanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-17768260282452645602012-11-08T13:57:33.261+01:002012-11-08T13:57:33.261+01:00PredobroPredobroAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-20036567379627248372012-06-18T15:42:46.201+02:002012-06-18T15:42:46.201+02:00Mislim da cu si isprintati sve ove tvoje slatke i ...Mislim da cu si isprintati sve ove tvoje slatke i zanimljive marmeladice i uvezati u jednu malu kuharicu :) A do tada cu isprobavati jednu po jednu sa dostupnim vocem..LoveAffair Cakes by mirelahttps://www.blogger.com/profile/04095090336306007401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-2155744464685263702009-12-03T14:46:30.293+01:002009-12-03T14:46:30.293+01:00"Lea" - super, baš mi je drago da ćeš je..."Lea" - super, baš mi je drago da ćeš je isprobati, svakako se javi ! :)homemadebyBhttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-64377440687480598292009-12-02T19:39:35.517+01:002009-12-02T19:39:35.517+01:00Puno ti hvala, sada ju mogu poceti kuhati za poklo...Puno ti hvala, sada ju mogu poceti kuhati za poklone :).Javim, kako je uspijela!Leanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-16350764555688183242009-12-02T10:31:50.105+01:002009-12-02T10:31:50.105+01:00"ivana" - hvala ! i ja se veselim novodo..."ivana" - hvala ! i ja se veselim novodozrelim narančama i limunima kod tetke u Gradu, uvijek se opskrbim , kako lijepo miriše kofer na povratku u Zagreb :)<br /><br />"lea" - hvala ti na posjeti na blog i veseli me da ti se sviđa recept. I puuunnnoooo ti hvala što si primjetila ovo za količinu viskija. Točno je , pogrešno sam napisala, radi se o 0,3 dl odnosno 30 ml . Ispravljam u receptu. Hvala još jednom !homemadebyBhttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-50213579399728893482009-12-01T01:14:09.227+01:002009-12-01T01:14:09.227+01:00Jako fino izgleda marmelada, jedino mi nije jasna ...Jako fino izgleda marmelada, jedino mi nije jasna kolicina whiskyja (0.3 ml je zanemariva kolicina, da li je misljeno 0.3 dl - tj 30 ml?). Raditi cu je za bozicne poklone :).Leanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-32399837134973600282009-11-27T12:41:00.946+01:002009-11-27T12:41:00.946+01:00Odlicna mermelada,samo jos da dozru narance :))iva...Odlicna mermelada,samo jos da dozru narance :))ivanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-10448127609631483512009-11-15T11:06:34.486+01:002009-11-15T11:06:34.486+01:00"romantales"- hvala ti na posjeti bloga ..."romantales"- hvala ti na posjeti bloga i komentaru. Slazem se sa tvojim misljenjem oko stetnosti korice narance i bilo kojeg voca kod prskanja, no kako vecinu prskanog voca dobro operemo i pojedemo tako mislim da se iskuhavanjem korice takodjer moze unistiti dobar dio stetnosti prskanja. Kako god modificirati cu taj dio u receptu, a za one koji jedu moje marmelade informacija da uvijek nabavljam domace narance bilo od rodbine bilo od poznatih na placu.homemadebybhttp://homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-16608702013735760122009-11-13T09:16:07.541+01:002009-11-13T09:16:07.541+01:00Ne zamjeri na komentaru koji će ti možda izgledati...Ne zamjeri na komentaru koji će ti možda izgledati pametovanje, ali recept je lijep, mislim ga isprobati ove godine kad mi dozore naranče, a za sve one koji su odlučili ovo napraviti s narančama kupljenima na tržnici ili u trgovini, ipak je potrebno jedno pojašnjenje. Naranče koje idu u prodaju se premazuju s jednim slojem voska (zato su onako lijepo sjajne) i tretiraju se natifungicidnim preparatima koji spračavaju plijesan. NEma tog pranja ili iskuhavanja koje takvu koru ponovno mogu učiniti jestivom! Na svakoj kašeti naranči, limuna, grejpa piše da kora nije za upotrebu i kojim sredstvom je tretirana. Priča o nešpricanim narančama i limunima ne odnosi se na špricanje tokom cvatnje, već na tretman nakon što je plod već ubran.<br />Kolači s ribanom korom, napitci od naranči ili limuna u koje ide i kora, marmelade mogu se praviti jedino od voća koje je ubrano s nekog lokalnog stabla i kojima kora nije zatrovana kemikalijama. Nisu opasne po život, ali je preporučljivo oprati naranče i limune prije guljenja, iako se kora baca. Ponekad se ipak može naći veća koncentracija tih kemikalija, sjećam se prije par godina naranči iz Španjolske kod kojih je kemikalija prodrla sve do ploda. Zato te lijepo molim da modificiraš onaj naputak o prokuhavanju kore naranče za slučaj da se nema domaćih naranči.romantaleshttp://romantales.mojblog.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-74417019800018649392009-11-06T22:42:56.385+01:002009-11-06T22:42:56.385+01:00"Ljilja" - dobro kazes kombinacija sa co..."Ljilja" - dobro kazes kombinacija sa cokoladom je fantasticna !<br />"Sweet Corner" - i ja sam sigurna da bi ti se svidjela, nadam se da ces je imati prilike isprobati<br />"Stela" - necemo cekati slijedece ljeto, Bozic je blizu pa cemo i tada nesto isprobati i popuniti zalihe :)homemadebyBhttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-90242953961495012032009-11-05T20:25:21.976+01:002009-11-05T20:25:21.976+01:00Stela kaže...
mmm...jedva čekam da i ovu kombinaci...Stela kaže...<br />mmm...jedva čekam da i ovu kombinaciju probam..ovu nam nisi donijela na more zato očekujem slijedeće ljeto..inače zalihe su se istrošile ;(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-34009813588930983712009-11-05T11:17:52.805+01:002009-11-05T11:17:52.805+01:00moram priznati da nikad nisam probala ovakvu marme...moram priznati da nikad nisam probala ovakvu marmeladu, niti u Londonu, ali vjerujem da bi mi se svidjela!Sweet Cornerhttps://www.blogger.com/profile/01152107585907185966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7238613098535037666.post-58766706546486852222009-11-04T21:43:24.127+01:002009-11-04T21:43:24.127+01:00E to je moja slaba tacka. Sa viskijem je nisam nik...E to je moja slaba tacka. Sa viskijem je nisam nikada probala, ali sam sigurna da je fantasticna. Kako bi bili dobri kolaci sa ovom marmeladom u kombinaciji sa cokoladom. Mmmm.Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.com